keskiviikko 26. heinäkuuta 2017
Sadepäivän kotoilua keittiössä: raparperipaistos
Eilen oli sateinen päivä. Maanantaina rapsakasti tehty viikkosiivous ja siivousenerginen fiilis oli tosiaankin sen päivän juttu. Suunnittelemani takkahuoneen perusteellinen siivous kaappin siirtoineen kaikkineen jäi eilen toiselle päivälle. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty - suunnittelen siis takkahuoneen siivousprojektia ehkäpä vielä tämänkin päivän ;D
Olen innostunut raparperiherkuista!
Viime viikolla tein K-Ruoka.fi ohjeella raparperipaistosta. Ohjeen mukaan raparperipalat laitetaan vuoan pohjalle ja taikina raparperipalojen päälle - siis kuin raparperipiirakka ylösalaisin käännettynä.
Ohje on niin hyvä, että nuorten miettiessä eilen illalla mitä he leipoisivat, toivoin heidän tekevän tätä raparperipaistosta. Kuvat ovat heidän ottamiaan tekemästään paistoksesta.
Tämän kuuden annoksen raparperipaistoksen tekemiseen menee aikaa noin 60 minuuttia.
RAPARPERIPAISTOS
(6 annosta)
Pohjalle
1l(500 g) raparperipaloja
1dl sokeria
1tl kanelia
2tl perunajauhoja
Taikina
2 kananmunaa
1dl sokeria
100g Pirkka meijerivoita sulatettuna
1 1/2dl vehnäjauhoja
1dl Pirkka hasselpähkinärouhetta (murskatut mantelilastut toimivat myös loistavasti)
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1/2tl kardemummaa
1. Levitä raparperipalat voideltuun piirakkavuokaan (halkaisija 24 cm) tai kuuteen uuninkestävään kuppiin. Sekoita keskenään sokeri, kaneli sekä perunajauhot ja ripottele seos raparperien päälle.
2. Peitä vuoka tai kupit foliolla ja anna raparperien hautua uunissa 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes raparperi on pehmeää.
3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
4. Levitä taikina pehmenneiden raparperien päälle ja paista uunissa 175 asteessa 20-25 minuuttia.
5. Tarjoa haaleana vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.
Illalla käytiin Martanpäiväajelulla :)
Hienoinen tuuli tulee hihansuusta lämpimän ajotakin sisälle. Ilmassa tuoksuu ja asfaltilla näkyy ohi mennyt pieni sadekuuro. Mesiangervojen kukkien tuoksu saa hymyilemään. Elämän suola ei ole purkissa, tuumailee martta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!