maanantai 5. kesäkuuta 2017
Kotoilua keittiössä: kaurateeleipäset
Puuroa keitellessäni luin kaurahiutalepaketissa olevia ohjeita. Niin siitäpä se ajatus sitten lähti - leipasin tänään kaurateeleipäsiä.
Ei kyllä voi leipominen enää helpommaksi mennä ja raaka-aineet löytyy mitä suurimmalla todennäköisyydellä jokaisesta keittiöstä :)
Kaurateeleipäset
2 1/2 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
2 1/2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
2 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
50 g voita tai margariinia
2 1/2 dl maitoa, piimää tai appelsiinimehua
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lissää sulatettu rasva ja neste.
Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se leivinpaperille 2-3 kasaksi. Taputa kasat kostutellulla kädellä/lastalla (minä käytin ruokalusikkaa) isoiksi rieskasiksi ja jaa jokainen taikinapyörällä/veitsellä sektoreittain 6-8 osaan.
Paista 250 asteessa keskitasolla n. 10 minuuttia.
Leipäset ovat parhaita heti tuoreena.
VINKKI: Voit ottaa myös taikinasta n. 10 nokaretta, painella ne mataliksi ja tehdä näin pikkurieskasia.
Myllyn Paras lahjoittaa juhlavuoden kamppanjatuotteista 1 sentin/pakkaus tuetun asumisen piirissä olevien nuorten koulutamiseen.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!