torstai 8. kesäkuuta 2017

Kotoilua keittiössä: hedelmäiset salaattivartaat


Tänään on ollut aurinkoinen ja varsin lämmin päivä. Kesä on tullut tänne Kainuuseenkin ja niinpä sain viimeinkin auringonkukan taimet pihalle. Pituutta jätti auringonkukan taimille oli tullut jo ikkunan korkeuden verran. Ihana saada sälekaihdin alas ja verhot kunnolla kiinni makuuhuoneessa - aurinkohan nousi täällä nimittäin tänään klo 2.47 ja tulee laskemaan klo 23.32 :) Vaan antaa tulla vaan auringonvaloa tupaan, onhan nyt KESÄ!


Tein ruuaksi hedelmäisiä salaattivartaita grillimakkaran kaveriksi - ei yhtään mitään tietoa, mistä tämä ajatus tuli. Vartaisiin tulevat raaka-aineet kehittelin Prisman heviosastolla pyöriessäni ja valikoimaa tutkiessani :)

Hedelmäiset salaattivartaat


Salaattivartaisiin tarvitset:

Ananaspaloja
Viinirypäleitä
Pieniä tomaatteja (esim. miniluumutomaatteja)
Salaattia
Jimbeemelonia (tai esim. verkko- tai hunajamelonia)
Juustoa (esim. Olterman -juusto)
Tuorekurkkua
Paprikaa (ota tällä kertaa vaihtelun vuoksi esim. oranssin värinen paprika)
Puisia grillitikkuja


1. Valuta ananaspaloista mehu.

2. Huuhdo viinirypäleet ja tomaatit. Jätä ne hetkeksi siivilään, että vesi valuu pois.

3. Huuhdo salaatti ja kuivaa enin vesi pois. Salaattilinko on oiva väline tähän hommaan, mutta voit myös taputella talouspaperilla kuivaksi.

4. Viipaloi meloni ja leikkaa kuori pois. Pilko kuorettomat meloniviipaleet.

5. Paloittele juusto.

6. Huuhdo ja pilko tuorekurkku ja paprika paloiksi.

7. Pujota salaattiaineita grillitikkuun.


Salaattivartaat ovat kivoja syötäviä! Voit tehdä salaattivartaista ruokailijoiden toiveiden ja ruokavalion mukaisia, esim. tomaatista allergisia oireita saavien ruokailijoiden salaattivartaista jätetään tomaatti pois.


Jimbeemelonia ostin tänään Prismasta. Kuvassa on heviosastolla olevasta julisteesta. Uusi, makea meloni - suosittelen kokeilemaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!