perjantai 14. huhtikuuta 2017

Kotoilua keittiössä: tein tämän vuoden pääsiäisvillitystä - töhnämunia!


Tein supersuosittuja töhnämunia eli töhniksiä! Ystäväni Tiina Puolangalta kertoi useampaan kertaan tästä pääsiäisherkusta ja viimeisen sysäyksen sain K-Citymarketin sähköpostimainoksesta.

Suklaamoussella täytetyt suklaamunat


Raaka-aineet ovat varsin yksinkertaiset ja herkulliset:

1 tlk vispikermaa (tarvittaessa laktoositonta)
100 g tummaa leivontasuklaata
8 kpl suklaamunaa (käytin Kindermunia)
nonparelleja

Valmistus

1. Mittaa 1/2 dl kermaa ja paloiteltu suklaa kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita tasaiseksi ja anna jäähtyä noin 30-asteiseksi.


2. Vatkaa loppu kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita jäähtynyt suklaa kermavaahdon joukkoon ja lusikoi seos pursotinpussiin. Alkuperäisessä ohjeessa moussen annetaan jähmettyä jääkaapissa noin 1/2 tuntia, mutta onnistui ilman jääkaappivaihettakin.


3. Kasta veitsi kuumaan veteen ja kuivaa se. Leikkaa suklaamunista varovasti hattu irti kuumalla veitsellä ja nosta yllätys pois.


4. Pursota suklaamousse suklaamunien sisälle ja koristele nonparelleilla.

Kipinkapin ostamaan tarvikkeet ja töhnämunia tekemään!

Töhnämunien alkuperäinen ohje löytyy Mitä tänään syötäisiin? -sivuilta.

1 kommentti:

  1. Voi miten herkullisen näköistä!! En ole tajunnutkaan että voisi itse tehdä myös :)

    VastaaPoista

Ilahdun kommenteista!