Sivut
▼
torstai 23. helmikuuta 2017
Kotoilua keittiössä: Iltapalaksi mustikkakerroskiisseliä
Aikani reseptilaatikkoani tutkittuani löysin Yhteishyvä Ruoka -lehtisestä talteen ottamani mustikkakerroskiisselin ohjeen. Siitä onki aikaa, kun olen viimeksi kerroskiisseliä tehnyt. Kerroskiisselin kerrokset saadaan laittamalla annosmaljan pohjalle ensin vaniljakiisseliä ja sen päälle mustikkakiisseliä. Helppo tehdä ja valmistuu suht nopeasti.
Tällä ohjeella valmistat maittavan kerroskiisselin:
Vaniljakiisseliin tarvitaan
5 dl maitoa
1 kananmunan keltuainen
2 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
Mustikkakiisseliin tarvitaan
4 dl vettä
200 g mustikoita
4 rkl sokeria
2 rkl perunajauhoja
3 rkl vettä
1.Sekoita kattilassa maito, keltuainen, sokeri ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa ja saostuu.
2. Nosta kattila liedeltä. Mausta kiisseli vaniljasokerilla ja anna jäähtyä.
3. Mittaa kattilaan vesi, mustikat ja sokeri. Anna ainesten kiehua muutama minuutti.
4. Sekoita pienessä kulhossa perunajauhot ja vesi keskenään.
5. Lisää suurus ohuena nauhana valuttaen ja koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin liedelle ja anna pulpahtaa muutaman kerran. Anna jäähtyä.
6. Jaa vanilja kiisseli annosmaljoihin ja anna hetken aikaa jäähtyä. Lisää päälle mustikkakiisseliä.
Ruoka -lehtisessä annetaan kaksi vinkkiä:
- Ripottele mustikkakiisselin päälle sokeria, ettei pinnalle muodostu kalvoa.
- Älä sekoita kiisseliä enää saostumisen ja kiehahtamisen jälkeen, jotta siitä ei tule sitkeää.
Seuraavalla kerralla kokeilen huvin ja harrastuksen vuoksi jotain muuta marjaa mustikan sijasta - ehkäpä puolukkaa tai karpaloa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ilahdun kommenteista!