maanantai 16. tammikuuta 2017

Sunnuntain Texmex-salaatti

Ystävä laittoi fb-päivityksen, missä kissa loikoilee selällään sohvalla. Tekstinä oli "Shhh. It`s Sunday!". Samaistuin kissaan :) Normi kotoiluhommat - pyykinpesua, vaatteiden silitystä, ruuanlaittoa, tavaroiden järjestelyä - loikoilun ja lasten kanssa olon lomassa. Asenteella, jos ei maistu kotiduunit tänään, niin onhan se päivä huomennakin. Kuitenkin kaikki se, mitä (hienoisesti) suunnittelin tekeväni, sain tehtyä.

Sunnuntaina vanhempi tytär teki ruokaa. Hän oli tehnyt koulussa kotitaloustunnilla Texmex-salaattia ja teki nyt samalla idealla oman reseptin. Tuloksena oli aivan mahdottoman hyvä salaatti!


Texmex-salaatti (perhekoko)

400g naudan paistijauhelihaa
1 sipuli
maun mukaan chilijauhetta
maun mukaan chilitomaattihilloa
ruukku jäävuorisalaattia
3-4 tomaattia
3/4 osaa kurkkua
reilusti cheddarmaustettuja maissilastuja murskattuna
1,5 - 2 dl juustoraastetta
huom. suolaa ei tarvita

1. Kuullota hienonnettu sipuli pannulla. Lisää jauheliha.
2. Mausta ennen lihan ruskistumista.
3. Huuhtele salaatti. Leikkaa suikaleiksi salaattikulhoon.
4. Huuhdo tomaatit. Viipaloi ja laita salaattisuikaleiden päälle.
5. Huuhdo ja paloittele kurkku. Laita kurkunpalat tomaattien päälle.
6. Kaada jauheliha salaattikulhoon.
7. Ripottele juustoraaste jauhelihan päälle.
8. Murskaa maissilastut ja laita päällimmäiseksi salaattikulhoon.

Huom. Salaattia ei sekoiteta, vaan kerroksittain kulhoon koottuna.

Kermaviilikastike:

purkki kermaviiliä
ketsuppia
sinappia
paprikajauhetta
majoneesia
mustaa pippuria

Lisäksi annoksen päälle ystävältäni joulúlahjaksi saatua tulista tomaattihilloa. Hillo oli todella maukasta - pitääpä pyytää häneltä ohje!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!