sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Kotoilua keittiössä: Tulinen-tomaattihillo


Sain ystävältäni joululahjaksi purkin tulista-tomaattihilloa. Pyysin häneltä ohjeen, kun tämä tomaattihillo on koko perheen suosikki. Käytämme tätä mm. Texmex-salaattiin. Texmex-salaatin ohjeen löydät 15.1.2017 postauksestani.

Ystäväni kertoi ohjeen löytyvän DanSukkerin sivuilta eli löydät sen tästä.

Tomaattihilloon tarvitset:
800 g tomaatteja TAI
800 g kuorittuja tomaatteja tomaattimehussa
400 g punaisia paprikoita
4–6 punaista chiliä
6–8 valkosipulin kynttä
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
1/2 dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria


Leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja pane ne 30–60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Pane tomaattilohkot paistokasariin. Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kasariin ja leikkaa saksilla neljään osaan.


Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. Murskaa kuoritut valkosipulin kynnet. Lisää silput ja mausteet kasariin. Anna kiehua puolisen tuntia.

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3–5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita. Säilytä jääkaapissa.

Reseptin on laatinut DanSukker.

DanSukkerin ohjeen mukaan tätä voi tarjota grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, kastikkeiden ja ruokien mausteena. Ystäväni kertoi käyttävänsä tätä voileivän päällä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ilahdun kommenteista!